Ook moeite met bepaalde vakken?Studeum helpt je er bovenop
Studeum bijles & huiswerkbegeleidingalle vakken, alle niveaus
Ook moeite met bepaalde vakken?Studeum helpt je er bovenop
Studeum bijles & huiswerkbegeleidingalle vakken, alle niveaus
Ook moeite met bepaalde vakken?Studeum helpt je er bovenop
Studeum bijles & huiswerkbegeleidingalle vakken, alle niveaus

Vakken

In welk vak uw zoon of dochter nu precies bijles nodig heeft merkt hij of zij snel genoeg. Sommige vakken liggen ze nu eenmaal beter dan andere. Tijdens het intakegesprek met onze studieadviseur bij u thuis, kunt u aangeven waar de problemen voor uw zoon of dochter nu echt zitten.

Talen

De bijlesdocenten van Studeum besteden een groot gedeelte van hun tijd aan het geven van bijlessen in diverse talen. De basis is natuurlijk goed Nederlands kunnen lezen en schrijven, een basisbehoefte om later zelfstandig in de maatschappij te kunnen staan. Als je dan ook moeite hebt met grammatica of spelling dan is het wellicht aan te raden om samen met een bijlesdocent naar de basiskennis Nederlands van uw zoon of dochter te kijken.

Een woordje verder over de grens en we hebben het al snel over Engels, Frans of Duits, een tweede of derde vreemde taal in het pakket. Wellicht een vereiste voor die internationale carrière die uw zoon of dochter zo ziet zitten maar vanzelfsprekend is het allemaal niet. De bijlesdocenten van Studeum kennen hun talen en weten hoe ze die over moeten brengen op leerlingen, of het nu gaat om lezen, luisteren, schrijven of spreken.

De klassieke talen zoals Grieks en Latijn daarentegen zijn weer een compleet nieuwe beleving. Vaak totaal onbekend en niet altijd even logisch zorgen de klassieke talen voor nogal wat problemen. De bijlesdocenten van Studeum hebben deze klassieke talen zelf ook moeten leren en weten welke manieren aanslaan om vooruitgang te maken. 

Exacte vakken

De exacte vakken (wiskunde, natuurkunde en scheikunde) zijn voor de één een verademing aan logica en duidelijkheid. De ander is na uren puzzelen en staren nog niets wijzer. De bijlesdocenten van Studeum kunnen de impasse doorbreken en structuur aanbrengen bij de exacte vakken. Vooral voor diegenen voor wie het volgen van een of meerdere exacte vakken geen keuze is maar een verplichting (of wellicht een verkeerde keuze) zal een bijlesdocent een wereld van verschil maken.

Sociale vakken

Maatschappijleer, Economie, Geschiedenis en Aardrijkskunde zijn de zogenaamde sociale vakken. Net als de talen en de exacte vakken zijn deze vakken sterk met elkaar verbonden. Alhoewel het mereldeel van de bijlessen niet in de sociale vakken wordt gegeven kan het wel voor gecompliceerde problemen zorgen. Vaak zien we dat als er problemen zijn met een van de sociale MEGA (Maatschappijleer, Economie, Geschiedenis en Aardrijkunde) er problemen zijn met meerdere vakken. De bijlesdocenten van Studeum zijn in staat om onderlinge verbanden bloot te leggen en structuren aan te brengen zodat uw zoon of dochter ook in de sociale vakken een voldoende kan halen.

Overige vakken

De term “overig” doet alle hierboven nog niet besproken vakken in het middelbaar onderwijs uiteraard geen eer aan. Staat het vak waar uw zoon of dochter moeite mee heeft hierboven niet beschreven of wilt u graag bijlessen in een vak dat niet standaard wordt gegeven op de middelbare school zoals bijvoorbeeld Turks of Italiaans? Laat het ons dan vooral weten. De bijlesdocenten van Studeum hebben zeer veel verschillende specialisaties en bij vrijwel elke bijlesvraag hebben wij een geschikte kandidaat beschikbaar.

Meer informatie over de verschillende vakken lees je hier:

Talen Exacte vakken Sociale vakken